Hulpmiddelen

Medische voeding

Medische voeding kan een oplossing zijn bij ondervoeding, ondergewicht of als bijvoeding. U kunt om verschillende redenen medische voeding nodig hebben.

We leveren drinkvoeding, sondevoeding, dieetpreparaten en medische hulpmiddelen.

Heeft u een verklaring dieetpreparaten van uw diëtiste of specialist of een recept van uw huisarts? Dan kan de Mijn Hulpmiddelenwinkel de benodigde medische voeding bezorgen en de vergoeding regelen met uw zorgverzekering.

Wordt mijn medische voeding vergoed?

Medische voeding wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een verklaring dieetpreparaten nodig van uw arts, diëtist, specialist of kaakchirurg.

Uw huisarts mag ook een recept uitschrijven. Op dit recept moet staan: Uw gegevens en de gegevens van de huisarts, de soort voeding, dosering, indicatie(code) en de behandelduur (of de hoeveelheid voeding waaruit de duur blijkt).

Zuigelingenvoeding dient te worden uitgeschreven door de consultatiebureau arts of de kinderarts voordat uw zoon of dochter in aanmerking komt voor vergoeding.

Wat er precies wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Houd altijd rekening met het eigen risico.

Advies nodig?

Onze verpleegkundigen adviseren u graag over de hulpmiddelen.

Wij kunnen de hulpmiddelen leveren die het beste passen bij uw situatie en deze worden snel en discreet bij u thuisbezorgd.

085 04 83 209