Hulpmiddelen

Incontinentie en katheters

Het aanbod van incontinentiehulpmiddelen is heel divers. Dat maakt het moeilijk een hulpmiddel te kiezen dat het beste bij u past. Ieder hulpmiddel heeft andere eigenschappen, denk hierbij o.a. aan maatvoering, wijze van aanleggen en de mate van absorptie. Het is dus belangrijk om het hulpmiddel te vinden die het beste bij uw wensen, behoeften en mogelijkheden past. Wij helpen u hier graag bij.

De beste oplossing voor u

Afhankelijk van uw klachten stellen wij, in samenspraak met u, een passend pakket met incontinentiemateriaal  samen. Om hiertoe te komen leggen wij uw verwachtingen tegenover de productkenmerken van het incontinentiemateriaal.

Zoals eerder genoemd is er incontinentiemateriaal in vele soorten en maten. Allen vangen urine en ontlasting op, absorberen snel en neutraliseren de geur. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor u persoonlijk, zodat u verzekerd bent van de beste oplossing in uw situatie!

Voor elke vorm van incontinentie leveren wij een ruime keuze aan incontinentiematerialen van de beste kwaliteit.

Incontinentie valt in verschillende categorieën;

  • Absorberend incontinentiemateriaal (vangen urine en ontlasting op)
  • Afvoerend incontinentie (katheters)
  • Overige hulpmiddelen (urine of ontlasting regelen of tegenhouden)

Wordt mijn incontinentiemateriaal vergoed?

Wat er precies wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. U kunt dat lezen in uw polisvoorwaarden. Als u er niet uitkomt, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Houd altijd rekening met het eigen risico. De vergoeding van het incontinentiemateriaal valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat u eerst het eigen risico moet betalen. Heeft u een hoger eigen risico? Dan moet u dit bedrag eerst betalen voor uw incontinentiemateriaal vergoed wordt door de verzekering.

Absorberende en afvoerende incontinentiematerialen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Om vergoeding te krijgen voor incontinentiemateriaal heeft u dus een voorschrift van uw (huis)arts nodig. De Mijn Hulpmiddelenwinkel heeft contractafspraken met de meeste zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen wij de kosten van de benodigde incontinentiematerialen meteen bij uw zorgverzekeraar te declareren. U hoeft dus zelfs niets te declareren. Wel zo makkelijk!

Heeft u geen voorschrift van uw huisarts? Dan kunt u op eigen kosten incontinentiemateriaal bestellen via onze webshop.

Advies nodig?

Onze verpleegkundigen adviseren u graag over de hulpmiddelen.

Wij kunnen de hulpmiddelen leveren die het beste passen bij uw situatie en deze worden snel en discreet bij u thuisbezorgd.

085 04 83 209